Wie zijn we en wat doen we?

Van Dillen antieke bouwmaterialen bestaat officieel sinds begin 2020 en is dus nog relatief jong, zeker in vergelijking met andere bedrijven in de branche. Desondanks doen wij hier niet voor onder en groeien wij ontzettend snel door veel, hard en vooral eerlijk te werken. Onze voorraad en klantenkring groeien met de dag!

Wij zijn een handelsonderneming in veelal antieke bouwmaterialen, welke wij opkopen in Nederland, België, Frankrijk, Duitsland, Spanje, Polen en Hongarije. De materialen zoals veelal oude gevelstenen en antieke vloertegels zijn afkomstig van oude boerderijen, kloosters, woningen en zelfs kastelen! Eens wij deze materialen bij ons op het bedrijf hebben ontdoen we deze van het (kalk)cement dat hier nog op zit, en verrichten wij alle andere mogelijkheden om deze materialen zo mooi mogelijk en weer helemaal klaar voor hergebruik te maken. Wij bieden onze materialen vervolgens netjes gestapeld aan en kunnen altijd snel en relatief goedkoop het transport verzorgen.

Antieke bouwmaterialen

Wij hebben momenteel geen mooie, grote showroom waar onze materialen worden tentoongesteld, wij hebben de materialen op dezelfde plek staan als waar ze be/verwerkt worden. Maar dit betekent natuurlijk niet dat u niet welkom bent. Wij doen desondanks ons best om de materialen zo mooi en overzichtelijk mogelijk voor u klaar te hebben staan. Als u bij ons langs komt stapt u midden in het werkproces. De materialen worden hier gereinigd, gestapeld en gesorteerd, al het werk gebeurt op dezelfde locatie als onze opslag. Echter, als wij onze voorgaande klanten mogen geloven is dat óók een fijne én interessante manier om de materialen te bewonderen.

Jesse van Dillen

Een anekdote over ons bestaan

Wij zijn een jong bedrijf met een jonge eigenaar, oprichter en eigenaar Jesse van Dillen is slechts 24 jaar jong (20 bij oprichting) en dit roept vaak de vraag ‘hoe zo’n jongeman het idee krijgt om zich in deze industrie te vestigen’. Het verhaal is het vertellen waard;

“Het is allemaal begonnen toen mijn opa in 2018 overleed, mijn opa en oma woonden op een grote boerderij vlakbij Bolsward, Het is een prachtige boerderij dat vroeger een slot was, ‘het Waltaslot’. Ze hebben deze helemaal zelf verbouwd, het was en is echt hún boerderij en bij veel feest / familie gelegenheden kwamen we hier dan ook altijd samen, oma wilde er dan natuurlijk ook erg graag blijven wonen en vanzelfsprekend wilden wij dat ook. De boerderij heeft een enorme tuin met logischerwijs veel onderhoud waar ze altijd samen voor zorgden.

Toen opa kwam te overlijden heb ik samen met mijn oom Jan en oma zelf het onderhoud op me genomen, zo maaide ik het gras wekelijks en deden we andere kleine klusjes. Op een dag kwam het pad dat voor de boerderij lag ter sprake, een pad van oude gele klinkers, waar oma ondanks dat ze het erg mooi vond, toch wel vanaf wilde in verband met het onkruid dat ze zelf moeilijk kon verwijderen. Omdat ik ooit als bijbaantje werkzaam ben geweest in de bestratingen, bood ik aan om er een grindpad aan te leggen met een worteldoek er onder, dat staat ook mooi bij een boerderij en is wat onderhoudsvriendelijker, dat leek haar wel wat.

Zo gezegd, zo gedaan, het grindpad lag er en de stenen lagen op een grote bult. Oma vroeg me of ik deze stenen ook voor haar zou kunnen afvoeren. Ik meende toen dat ik ooit ergens had gehoord dat deze stenen nog waarde hadden en besloot om ze via Marktplaats aan te bieden, ik heb ze uiteindelijk voor een destijds leuk bedrag verkocht en de rest is geschiedenis.”

Het team

Het vaste team wordt gevormd door Jesse (eigenaar), Timothy & Marcel. Ook ‘pa’ van Dillen (op de foto hieronder met Jesse) is een hoop aanwezig en ondersteunt vooral Jesse met transport en bezichtigingswerkzaamheden. Ook broer Heero (van Dillen bestrating) en diens werknemer Robin werken regelmatig mee op de zaak als zij zelf verhinderd zijn om hun eigen werk uit te voeren. 

Stenen bikken

Daarnaast hebben wij diverse slopers, aannemers, stratenmakers en andere vakmensen om ons heen om ons te helpen met onze werkzaamheden. Bij de werkplaats in Bolsward werken ook vaak diverse ZZP’ers bij ons.

Ook Sil Veltman, vriend van Jesse en onder andere maker van deze website, heeft zich met zijn grote inzet en prettige manier van werken onmisbaar gemaakt. Voor zijn contactgegevens kunt u mailen/bellen!

Bedankt dat jullie deel van ons team uitmaken, zonder jullie, geen ‘ons’!