Oude bouwmaterialen kopen is duurzaam

Het bestellen en gebruiken van oude bouwmaterialen is een uitstekende manier om bij te dragen aan duurzaam bouwen. Deze materialen vereisen geen nieuw productieproces, wat betekent dat er geen nieuwe grondstoffen worden gebruikt en er minder energie wordt verbruikt. Dit is duurzaam omdat er geen milieubelasting wordt veroorzaakt in tegenstelling tot het produceren van nieuwe bouwmaterialen. Bovendien helpt het hergebruiken van materialen de afvalstroom te verminderen en bevordert het de conservatie van historische en culturele bouwmaterialen.

Oude materialen hergebruiken

Waar komen de oude bouwmaterialen vandaan?

Van Dillen Antieke Bouwmaterialen is gespecialiseerd in het zorgvuldig slopen van historische gebouwen zoals boerderijen. De oude gebouwen die wij zorgvuldig slopen bevinden zich in heel Nederland. Door deze gebouwen af te breken, kunnen wij unieke en historische materialen opslaan die anders verloren zouden gaan. Deze materialen worden vervolgens schoongemaakt en klaargemaakt voor hergebruik, waardoor ze een nieuw leven krijgen in zowel traditionele als moderne bouwprojecten.

 

Welke oude bouwmaterialen verkoopt Van Dillen Antieke Bouwmaterialen?

Ons assortiment bestaat uit een verscheidenheid aan materialen die elk bouwproject kunnen verrijken, waaronder:

 

  • Metselstenen: Van handvorm tot bakvorm, elk met unieke eigenschappen.
  • Bestratingen: Authentieke stenen die perfect zijn voor het aanleggen van paden, oprijlanen of patio’s.
  • Wandtegels en tegeltableaus: Ideaal voor het toevoegen van een artistiek element aan muren of keukens.
  • Vloertegels: Sterk en slijtvast, ideaal voor vloeren met karakter.

Oude witjes

Gegarandeerde kwaliteit als u kiest voor oude bouwmaterialen

Als u geïnteresseerd bent in het kopen van tweedehands bouwmaterialen, dan is het belangrijk dat u let op de kwaliteit. Bij Van Dillen Antieke Bouwmaterialen garanderen we dat onze oude bouwmaterialen van hoge kwaliteit zijn. Elke partij materialen wordt zorgvuldig geïnspecteerd en gereinigd om ervoor te zorgen dat ze klaar zijn voor gebruik in uw projecten. Door de zorgvuldige inspectie is een lange levensduur van een tweedehands bouwmateriaal gegarandeerd. Deze materialen zijn niet alleen duurzaam en milieuvriendelijk, maar bieden ook een authentiek karakter dat alleen met echte antieke materialen kan worden bereikt. Door te kiezen voor onze oude bouwmaterialen, investeert u in de schoonheid en duurzaamheid van uw project.

Van Dillen Antieke Bouwmaterialen is uw partner voor duurzame en unieke bouwoplossingen. Ontdek vandaag nog ons uitgebreide assortiment en neem contact met ons op.